T:+40 267 351 677
F:+40 267 310 355
E:ccicov@ccicov.com

Scăderi de peste 35% în cifrele de afaceri ale constructorilor covăsneni

20 Septembrie 2017
Variația față de anul precedent se datorează mai ales scăderii investițiilor publice
...

CCI Covasna: Trei firme au solicitat spaţii în noul parc industrial de la Câmpu Frumos

20 Septembrie 2017
Trei firme au solicitat până acum spaţii în noul parc industrial construit la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, pe un teren de 16,5 hectare, însă niciuna dintre ele nu a îndeplinit condiţiile stabilite în regulament, a declarat luni, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI), Edler András-György.
...

Peste 1100 de firme au intrat în Topul firmelor. Gala, la finele lunii octombrie

19 Septembrie 2017
Cele mai performante firme din județ vor fi premiate de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura în data de 20 octombrie (a.c.).
...

Furtună fiscală de la finanţe: Guvernul a anunţat că vrea să îngheţe salariile brute, timp în care asigurările sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului

19 Septembrie 2017

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să ”îngheţe” salariile brute pentru o perioadă, în timpul căreia asigurările sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

...

Split TVA: În anumite condiții, sumele din contul TVA vor putea fi folosite și altfel decât pentru plata taxei

18 Septembrie 2017

Din contul special de TVA al firmelor înregistrate în scopuri de taxă se vor putea face, în principiu, numai operațiuni către alte conturi de TVA sau către bugetul de stat. Totuși, sumele din contul de TVA vor putea fi transferate, în anumite condiții, și în contul curent al firmelor, însă numai cu o aprobare prealabilă din partea Fiscului. 

...

Acciza a urcat preţurile la pompe peste noapte. Benzina şi motorina s-au scumpit cu 9 bani pe litru după miezul nopţii

15 Septembrie 2017

Preţul combustibililor a crescut joi noapte cu nouă bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Astfel, un litru de motorină standard costa 4,69 lei la ora 1:18, iar unul de benzină standard era 4,83 lei. Preţurile sunt cu 0,09 lei mai mari faţă de cele disponibile la aceeaşi staţie în jurul orei 18, potrivit site-ului OMV Petrom.

...

Curs de formare a responsabililor de gestionarea deșeurilor, la CCI Covasna

15 Septembrie 2017
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a lansat ieri înscrierile la un curs de formare a responsabililor cu gestionarea deşeurilor.
...

Split TVA: Contul de TVA va trebui comunicat obligatoriu furnizorilor și clienților

11 Septembrie 2017

Split TVA, adică acel mecanism al plății defalcate a taxei pe valoarea adăugată, presupune deschiderea unui cont special pentru plata și încasarea acestei taxe. Pentru bunul mers al lucrurilor, contul de TVA deschis de contribuabil la Trezorerie și/sau la bancă va trebui comunicat atât furnizorilor, cât și clienților. În caz contrar, sunt prevăzute sancțiuni de până la 4.000 de lei.

...